Obținerea vizei pentru Vietnam din Moldova 2024

Vietnamul este o țară fascinantă din Asia de Sud-Est, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, cultura bogată și istoria sa impresionantă. Anual, milioane de turiști din întreaga lume aleg să viziteze această destinație exotică. Dacă sunteți cetățean al Republicii Moldova și doriți să călătoriți în Vietnam, veți avea nevoie de o viză pentru a intra în țară. În acest articol, vom discuta despre cerințele pentru obținerea vizei pentru Vietnam, tipurile de vize disponibile, pașii necesari pentru a obține viza, taxele și durata de procesare, precum și documentele necesare și unde puteți depune cererea pentru viză.

Cerințe pentru viza Vietnam 2024 pentru cetățenii din Moldova

Obținerea vizei pentru Vietnam din Moldova

Pentru a obține o viză pentru Vietnam, cetățenii din Moldova trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Vietnam – Pașaportul trebuie să fie valabil pentru cel puțin 6 luni de la data sosirii în Vietnam și să aibă cel puțin două pagini libere pentru viza.
 2. O fotografie recentă de tip pașaport – Fotografia trebuie să fie color, cu dimensiunile de 4×6 cm și să fie făcută în ultimele 6 luni.
 3. Un formular de cerere pentru viză completat – Acesta poate fi descărcat de pe site-ul Ambasadei Vietnamului din Moldova sau poate fi obținut de la biroul consular al ambasadei.
 4. Dovada asigurării de călătorie – Este necesar să aveți o asigurare medicală care să acopere eventualele costuri medicale în timpul călătoriei în Vietnam.
 5. Dovada rezervării biletelor de avion dus-întors – Trebuie să prezentați o copie a biletelor de avion care să ateste că aveți un bilet de întoarcere din Vietnam.
 6. Scrisoare de invitație de la un sponsor din Vietnam (dacă este cazul) – Dacă călătoriți în scop de afaceri, veți avea nevoie de o scrisoare de invitație de la o companie din Vietnam care să ateste scopul călătoriei și perioada de ședere.
 7. Taxa de viză – Pentru cetățenii din Moldova, taxa de viză este de aproximativ 60 de dolari americani.
 8. Fotocopie a actului de identitate – Trebuie să prezentați o copie a actului de identitate valabil.

Tipuri de vize pentru Vietnam disponibile pentru cetățenii din Moldova

Obținerea vizei pentru Vietnam din Moldova

Există mai multe tipuri de vize pentru Vietnam disponibile pentru cetățenii din Moldova, în funcție de scopul călătoriei:

 1. Viza turistică – Această viză este valabilă pentru 30 de zile și poate fi folosită pentru călătorii în scop turistic.
 2. Viza de afaceri – Această viză este valabilă pentru 3 luni și poate fi folosită pentru călătorii în scop de afaceri.

Pentru a obține o viză de afaceri, veți avea nevoie de o scrisoare de invitație de la o companie din Vietnam care să ateste scopul călătoriei și perioada de ședere. De asemenea, trebuie să prezentați documente care să ateste că sunteți angajat al unei companii din Moldova și că aveți legături comerciale cu Vietnam.

Pașii pentru obținerea vizei Vietnam pentru cetățenii din Moldova

Obținerea vizei pentru Vietnam din Moldova

Pentru a obține o viză pentru Vietnam, urmați acești pași:

 1. Completați formularul de cerere pentru viză – Acesta poate fi descărcat de pe site-ul Ambasadei Vietnamului din Moldova sau poate fi obținut de la biroul consular al ambasadei.
 2. Asigurați-vă că îndepliniți toate cerințele – Verificați dacă aveți un pașaport valabil, o fotografie recentă, dovada asigurării de călătorie și biletul de avion dus-întors.
 3. Depuneți cererea de viză – Puteți depune cererea de viză personal la biroul consular al Ambasadei Vietnamului din Moldova sau puteți trimite cererea prin poștă.
 4. Plătiți taxa de viză – După ce ați depus cererea, veți primi un aviz de plată pentru taxa de viză. Plata se poate face la bancă sau prin transfer bancar.
 5. Așteptați procesarea vizei – Procesarea vizei poate dura între 3 și 5 zile lucrătoare.
 6. Ridicați viza – După ce viza este procesată, trebuie să o ridicați personal de la biroul consular al ambasadei sau puteți solicita ca aceasta să vă fie trimisă prin poștă.

Taxele pentru viza Vietnam pentru cetățenii din Moldova

Obținerea vizei pentru Vietnam din Moldova

Taxa de viză pentru cetățenii din Moldova este de aproximativ 60 de dolari americani. De asemenea, veți mai avea costuri suplimentare pentru serviciile de curierat, dacă decideți să trimiteți cererea prin poștă.

Durata de procesare a vizei Vietnam pentru cetățenii din Moldova

Procesarea vizei pentru Vietnam poate dura între 3 și 5 zile lucrătoare. Este recomandat să depuneți cererea cu cel puțin o săptămână înainte de data călătoriei pentru a evita orice întârzieri neașteptate.

Documentele necesare pentru viza Vietnam pentru cetățenii din Moldova

Pentru a obține o viză pentru Vietnam, va trebui să prezentați următoarele documente:

 1. Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Vietnam
 2. O fotografie recentă de tip pașaport
 3. Formularul de cerere pentru viză completat
 4. Dovada asigurării de călătorie
 5. Dovada rezervării biletelor de avion dus-întors
 6. Scrisoare de invitație de la un sponsor din Vietnam (dacă este cazul)
 7. Taxa de viză
 8. Fotocopie a actului de identitate

Unde puteți depune cererea pentru viza Vietnam dacă sunteți cetățean al Moldovei

Cetățenii din Moldova pot depune cererea pentru viza Vietnam la biroul consular al Ambasadei Vietnamului din Chișinău. Adresa ambasadei este strada București 152, sectorul Ciocana, Chișinău.

Cât timp este valabilă viza Vietnam pentru cetățenii din Moldova

Viza turistică pentru Vietnam este valabilă pentru o perioadă de 30 de zile, iar viza de afaceri este valabilă pentru 3 luni. Este important să rețineți că ambele tipuri de vize sunt valabile pentru o singură intrare în Vietnam.

Cum puteți extinde viza Vietnam dacă sunteți cetățean al Moldovei

Dacă doriți să rămâneți mai mult timp în Vietnam decât perioada specificată în viza dvs., puteți solicita o prelungire a vizei la biroul de imigrări din Vietnam. Trebuie să faceți acest lucru înainte ca viza să expire și trebuie să prezentați documente care să ateste motivul pentru care doriți să rămâneți mai mult timp în țară.

Ce ar trebui să faceți dacă viza dvs. Vietnam expiră în timp ce vă aflați în Vietnam

Dacă viza dumneavoastră pentru Vietnam expiră în timp ce sunteți încă în țară, veți fi pasibil de sancțiuni și va trebui să obțineți o viză de ieșire pentru a părăsi țara. Este crucial să vă asigurați că viza dumneavoastră este valabilă pe toată durata șederii în Vietnam. Este esențial să respectați termenii și condițiile vizei dumneavoastră pentru a evita eventualele probleme legale sau dificultăți la plecarea din țară.

Concluzie Obținerea vizei pentru Vietnam din Moldova 2024

În rezumat, procesul de obținere a vizei pentru Vietnam din Moldova nu este complicat, dar necesită respectarea unor cerințe și pași specifici. Este important să aveți toate documentele necesare pregătite și să depuneți cererea cu cel puțin o săptămână înainte de data călătoriei pentru a evita orice întârzieri neașteptate. Având o viză valabilă, veți putea descoperi frumusețile și bogățiile Vietnamului fără nicio problemă. Prin urmare, asigurați-vă că aveți pașaportul pregătit și bucurați-vă de o experiență unică în această destinație exotică!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!